ikon twitter


Tuesday, 29 January 2013

R E S U L T


haiiiiihhhhhh~ result dah keluar laa babe. opps! but not officially out. semalam, aku online. tengok2 wall facebook tu. then aku ternampak senior post pasal result dia, aku tanya laa result dah keluar ke. dia cakap x keluar lagi tapi dia hack SMP tu, so nampak laa. aku nie pun, gatal sangat tangan p laa balas minta dia ajar hack. lepas dia ajar tu, aku pun try laa. sekali keluar nampak laa PNGK semasa aku. Alhamdulillah, walaupun x sampai expectation aku (3.5 and above), at least above 3.0 pun aku dah bersyukur. cuma ada laa sikit rasa geram dengan result aku tu. aku dapat 3.468 . nampak x? beza sikit je lagi nak dapat 3.5 wooo~ next sem aku kena struggle habis nie memandangkan x banyak subjek U untuk sem depan. cuma aku risau programming 2 tu. Java dohhh. manalah aku nie terror bab coding2. copy paste je banyak. huhu. 

so, aku conclude dari apa yang aku rasa sepanjang sem 1 punya final sampai laa dapat result nie. jangan study last minute, jangan layan internet 24/7, jangan layan running man(untuk spesies macam aku nie laa), jangan dok layan lappy je memanjang. seperti yang aku selalu amalkan(cehhh~),

DON'T STUDY HARD, BUT STUDY SMART.

x guna kalau kau study 24jam, tapi kau x faham kan? hafal sentences tapi meaning dia langsung kau x tahu. so study biar sampai faham, walaupun kau baca sekali je. insyaAllah boleh. and satu tabiat atau habit aku yang x boleh aku buang adalah study sambil enjoy. =) contohnya study sambil dengar lagu ke, sambil layan drama/movie ke. haha. pelik x? itulah style belajar aku. tapi x sesiapa boleh tegur, sebab lain orang lain cara dia study, betul x? 

*p/s: bukan nak meninggi diri, tapi itulah diri aku yang sebenar. dan apa yang aku tulis kat atas tu hanya nak share dengan korang. sebab yang baik tu datang dari Allah S.W.T., dan yang buruk datang dari diri x sempurna ini. =) Assalamualaikum.

3 comments: